• Alles
  • Afvallen & Fit worden
  • Coaches
  • Crossfit wedstrijden
  • Fysiotherapie
  • Krachttraining
  • Leden
  • Sporten
  • Sportpsychologie
  • Voeding
  • Zwangerschap

Hoe combineer je CrossFit en afvallen?

Om wat kilo’s kwijt te raken zal je minder moeten eten, maar je wilt ook blijven trainen en je energiek voelen. Sport diëtiste Sandra legt in deze blog uit waarom en wat je het beste kunt eten en drinken voor, tijdens en na een WOD.

CrossFit en Powerlifting

Door het volgen van powerlifting lessen kan je sterker worden in de bench press, deadlift en back squat. Maar ook op andere CrossFit oefeningen heeft het een positief effect!

Atlete van CrossFit 2712 is de fitste tiener van Nederland

Onze eigen Demi heeft de eerste plek behaald in Nederland van de CrossFit Open! In april mag ze het opnemen tegen de fitste teens van de wereld.

Mentaal sterker in CrossFit

CrossFit kan mentaal een gemeen spelletje zijn. Hoe overwin je jezelf en kan je mentale kracht vergroten zodat je meer uit je training haalt? Lees de tips van Sportpsycholoog Maarten of schrijf je in voor de vervolgcursus.

Sporten en zwangerschap

Blijven sporten tijdens de zwangerschap of zo snel mogelijk weer fit zijn na de bevalling? De Core Academy legt uit hoe je dit het beste kunt doen.

Voorkom CrossFit blessures

Wat zijn de meest voorkomende CrossFit blessures en wat kan je doen om blessures te voorkomen? Onze fysiotherapeuten van T.I.M. Fysiotherapie geven tips.

CrossFit en Marathon lopen

Wanneer je een marathon wilt lopen kan CrossFit kan een positief effect hebben op je trainingen omdat je uithoudingsvermogen en kracht worden verbeterd.

Walter’s Cup Throwdown

De Lowlands Throwdown is nog geen week voorbij en er stond alweer een nieuwe CrossFit wedstrijd te wachten: de Walter’s Cup Throwdown.

Lowlands Throwdown Throwback

Afgelopen weekend namen alle atleten het tegen elkaar op tijdens de finale van de Lowlands Throwdown.

Vijf atleten van CrossFit 2712 gekwalificeerd voor Lowlands Throwdown

In het weekend van 13 t/m 15 oktober zal de finale plaatsvinden en zullen alle gekwalificeerde deelnemers het tegen elkaar opnemen.

Afvallen en je fit voelen door CrossFit

Heb je tijdens de zomervakantie de hele dag je buik ingehouden op het strand en baalde je dat je niet eerder bent begonnen met afvallen of met sporten? Of ben…

Lowlands Throwdown qualifier

  De Lowlands Throwdown. De grootste CrossFit wedstrijd in de Benelux en voor veel Nederlandse atleten het belangrijkste doel van het jaar om hier te staan. Voor je mee mag…

Wat doe jij tijdens de Open Gym?

In tegenstelling tot de Workout of the Day (WOD), kan je tijdens een Open Gym zelfstandig trainen aan bijvoorbeeld skills, cardio of mobiliteit. Er is een trainer aanwezig die je…

Crossfit 2712 naar de Belgian Throwdown

Afgelopen weekend was het zo ver! Jaimy en Natalie hadden zich als CrossFit 2712 team gekwalificeerd voor de Belgian Throwdown! Zowel op zaterdag als op zondag werden er diverse wods…

Meet: Michiel Schipper

Mijn naam is Michiel Schipper, 33 jaar, CrossFit Level 1 trainer bij CrossFit 2712, Fysiotherapeut bij Rayer Healthcare Zoetermeer, getrouwd met 2 prachtige kinderen. In deze blog schrijf ik over…

Tijmen de Baare: Studeren & Crossfit

SISU: Sisu is strength of will, determination, perseverance, while not asking for too much help, not making a big fuss and being stoic. It is integral to understanding Finnish culture….

Meet Olaf, van hobbyist tot trainer.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Ik ben Ol. Sinds mijn 18e ben ik hobbymatig bezig met krachtsport bij diverse sportscholen in de regio.Ik ben ook een vader van twee top…