Tijmen de Baare

SISU:

Sisu is strength of will, determination, perseverance, while not asking for too much help, not making a big fuss and being stoic. It is integral to understanding Finnish culture.

Mijn naam is Tijmen de Baare.

Momenteel studeer ik Bestuurskunde; Economie Beleid en Management aan de Universiteit van Leiden en probeer ik volgend jaar nog te starten met Rechtsgeleerdheid. Daarnaast werk ik bij Albert Heijn als teamleider en sta ik nog vaker op het hockeyveld om training te geven of om zelf te trainen dan dat ik op de box te vinden ben… Op maandag ben ik te vinden in de OLY&WoD. Dinsdag heb ik dubbeltraining op de hockey. Woensdag OG&WoD. Donderdag hockey. Vrijdag WoD. Zaterdag rust. Zondag hockeywedstrijd. Tussendoor moet nog tijd gevonden worden voor de studie en werk..

Ik gok dat ik ruim een jaar geleden begonnen ben met Crossfit door Tim. Sinds crossfit 2712 haar deuren heeft geopend ben ik gemiddeld 4x per week op de box te vinden en vooral de OLY’s probeer ik te volgen.

In het begin wist ik niet zo goed wat ik met mijn eten moest gezien de hoeveelheid energie die ik gemiddeld verbruik per dag. Een knorrende maag die mij rond 02:00 in de ochtend wakker maakte werd een gewoonte. Ik merkte dat ik erg weinig energie had op het hockeyveld, op de crossfit en buiten het sporten om. Een aantal tips gehad van Ruben (Stapel Foodcoach) die mij toen der tijd al ontzettend geholpen hebben. Ik merkte dat ik fysiek sterker werd, wat zich ook uitte op het hockeyveld.

Na drie geweldige weken vakantie in de Filipijnen heb ik besloten om bij Stapel Foodcoach te gaan voor een athlete package. Na een fijne intake waaruit bleek dat ik:

67kg weeg
9.3% vet heb.

62kg vetvrije massa heb, heeft Ruben een eetschema voor mij opgesteld die past bij mijn doelstelling. Mijn doelstelling in tegenstelling tot menig ander bij een diëtist is om aan te komen in gewicht. Samen met Ruben hebben wij ervoor gekozen om te gaan voor een toename van 6-8kg (uiteraard in spiermassa). Dit moet gebeuren door zoveel mogelijk aan krachttraining te doen en uiteraard een uitgebalanceerd voedingsschema. Mijn “traject” start 16 juli 2015. So i’ll be back in a few weeks! Om te kijken wat ervan het eten en trainen terecht gekomen is.