“There is no single sport or activity that trains for perfect fitness. True fitness requires a compromise in adaptation broader than the demands of most every sport.”

By Greg Glassman

Voor wie is CrossFit


CrossFit is voor jou! Het CrossFit programma is zo ontwikkeld dat het perfect te schalen is naar elk niveau, onafhankelijk van je huidige niveau. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen worden individueel aangepast. Een betere power, kracht, conditie & uithoudingsvermogen, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid zijn even belangrijk voor de beste atleten  als voor huisvaders en -moeders, oma’s en opa’s.

Methodes die een optimale prikkel creëren voor onze atleten, geven jou dezelfde optimale prikkel. Uiteraard kunnen ongetrainde personen in vergelijking met een atleet niet met eenzelfde weerstand kniebuigingen (Squat) maken, maar beide personen moeten wel degelijk kunnen squatten. Sterker nog; squatten is een essentiële beweging die veel in het dagelijks leven gebruikt wordt.