Ik zal mij eerst kort voorstellen. Ik ben Ol.

 Sinds mijn 18e ben ik hobbymatig bezig met krachtsport bij diverse sportscholen in de regio.Ik ben ook een vader van twee top kids en heb een mooie lieve vrouw, Marina.

Ergens begin 2014, net een nieuw abonnement afgesloten voor twee jaar bij mijn toenmalige fitnessschool zei een bevriende PT-er : “doe eens mee aan crossgym”

(zij hebben geen licentie dus heet het daar anders) “dat is wel iets voor jou”.  Altijd in voor iets nieuws en nadat ik het even had gegoogled dacht ik, prima lachen man…….!

Na de les helemaal kapot en gesloopt te zijn dacht ik: Dit is wel leuk man! Een dag later had  wat moeite met lopen van de spierpijn.”Laat ik dat nog eens proberen”. Weer helemaal kapot gegaan en weer spierpijn van hier tot Tokyo.

Een totale workout in gemiddeld 25 minuten en een verbranding tot wel 72 uur na de training.  Een van de zaken die ik te horen kreeg over crossgym/ crossfit.

Praten over Crossgym en meer Crossgym doen was super gaaf. Ook interessant dat crossgym. Want waarom is het nou zo effectief en waarom zijn de lessen zo opgebouwd?

Vervolgens kwam ik niet meer naar de sportschool voor het geijkte rondje. Borst/ biceps, rug/ schouders/ triceps, enz enz….. En benen deed ik al helemaal niet aan. Crossgym was het wel.

Veel “wodjes” gedaan en het was effectief. Ik viel af en werd allround fitter, sterker en sneller.

Op een gegeven moment zag een keer Michiel (trainer bij CrossFit 2712) trainen en zag hem kipping pull ups doen.  Dat zag er zo vet uit. “Dat wil ik ook” dacht ik. Oefenen en oefenen maar het lukte niet echt heel goed. Ik wilde meer uitdaging en dat ging op de “normale sportschool”  helaas niet lukken.

Niet veel later nadat ik Michiel had zien trainen zag ik ook Tim Broekhoven (eigenaar van CrossFit 2712)  een keer staan kijken terwijl ik bezig was met een Wod.  Ik hoorde dat Tim voor zichzelf ging beginnen. Een Box in Zoetermeer ging hij openen.  Ik dacht daar moet ik heen!

Tijdens de open dagen 27 t/m 29 maart 2015  kon ik alleen op die zondag. En dan ook maar echt het laatste half uurtje van die zondag. In de auto gestapt, kids (ik kon ze even niet zo snel ‘dumpen’) mee en snel kijken hoe het eruit zag.  Gelukkig liepen er nog een paar mensen die ook kwamen kijken. Ik was niet de enige. Ik kwam binnen en het eerste wat mij opviel was ‘ DE’  slogan.

——   LEAVE YOUR EGO AT THE DOOR—–  Hell Yeah !

Ik  dacht alleen maar: “hier wil ik trainen want het ziet er gaaf uit!”.

Een paar dagen later het contact formulier ingevuld. Ik werd een uurtje later teruggebeld. Goede service !

Ik weet nog dat ik de telefoon ophing met Tim en dacht;  kicke zeg ik ga beginnen.

Ik moest natuurlijk dat andere abonnement opzeggen wat niet makkelijk was en daarom rustig aan begonnen met 1 x per week in de box. Niet veel later kon ik opzeggen en heb ik uiteindelijk mijn abonnement in de Box omgezet naar onbeperkt wat nu doe ik echt aan CROSSFIT.

 

See you at the box. Wordt vervolgt.

Leave a Reply

4 × 1 =